Brf Mariedal 1916

välkomnar Dig

Månad: oktober 2016

Nyhetsbrev den 27 oktober 2016

(Motsvarande det som samma dag satts upp i trappuppgångarna.)

Mot slutet av november eller i december kommer en arborist att fälla två av paradisäppelträden på gården (nr 1 och nr 4 inifrån räknat). Arboristen kommer sedan tillbaka under våren för att beskära övriga träd. Detta för att öppna upp för mer ljus på gården och i lägenheterna längs Kilian Zollsgatan samt för att bättra på möjligheterna för andra träd att må bra och hålla sig vackra.

Föreningen har tagit emot flera intresseanmälningar ang. hyra av extra förrådsutrymme i källaren. Än finns det några utrymmen kvar. Först till kvarn! För mer information, se hemsidan.

Föreningen kommer under vintern/tidig vår att anlita byggföretag att påbörja mindre renoveringar i källaren. I ett av rummen (där bastun tidigare fanns) kommer dusch m.m. att installeras, med möjlighet för medlemmarna att disponera, t.ex. vid badrumsrenovering. Det rummet kan senare kompletteras med ny bastu om intresse finns. Därtill kommer tvättstugorna och torkrummen, liksom tillhörande toaletter, att ses över och renoveras där behov finns. Vidare kommer annan entreprenör att öppna upp inspektionskanaler in till utrymmena bakom hissarna, så att de kan hållas rena och vi slipper dåligt lukt. Även källargångar och -dörrar ska göras vid så småningom, men det blir först efter att trappuppgångarna renoverats, vilket vi hoppas kommer ske under 2017.

Arbetet med förbättring av ventilationen i huset fortskrider.  Styrelsen kommer inom kort att ha ett möte med den anlitade konsulten för genomgång av olika alternativ. Vi hoppas snart ha en färdig åtgärdsplan att dela med oss av.

Bygget av balkonger (totalt sex stycken) och en trappa kommer att påbörjas under januari/februari 2017. När det väl satt igång tror vi det kommer att vara snabbt avklarat.

Styrelsen

Uthyrning av rum i källaren – först till kvarn

Flera medlemmar har hört av sig och anmält intresse att hyra extra förrådsutrymme. I dagsläget ser fyra rum ut att bli uthyrda, se uppdaterad information i tidigare inlägg.

Än finns några rum kvar, men det är först till kvarn. För intresseanmälan, skicka ett e-postmeddelande till styrelsen med namnet ”Jörgen” i meddelandehuvudet/rubrikraden.

Styrelsen

Container på gården

I helgen kommer det att stå en container på gården. Den är i första hand beställd för att föreningen har diverse som behöver göras av med i samband med att vi börjar hyra ut rum i källaren till medlemmar för förvaring av lösa saker. Men medlemmar är välkomna att slänga privata saker i den (dock inte miljöfarligt avfall).

Styrelsen

© 2021 Brf Mariedal 1916

Tema av Anders NorenUpp ↑