Föreningen ansvarar för de vattenburna element som finns i lägenheterna och för att dessa fungerar. Blir inte ditt element varmt, felanmäl det.

Lufta inte ditt element själv; skruvar man ett varv för långt så kan den lilla proppen flyga ur och du står med vatten som sprutar ut ur elementet tills du hittar proppen (liten gängad metallstång) och får fast den igen. Vattenskadorna kan bli omfattande. Om du ändå luftar ditt element själv, tänk på att inte spola ut något vatten. Gör du det så tar du vatten från det slutna systemet. Expansionskärlet fylls vid behov på två gånger per år av SBC:s fastighetsskötare, men systemet lider av att nytt syrerikt vatten tillsätts, eftersom detta innebär ökad risk för rost i rören.

Temperaturen i lägenheterna ska vara minst 20 grader.

Under hösten, när utomhustemperaturen skiftar mycket, kan kallras uppkomma. Vår värmecentral styrs av utomhustemperaturen och när det är varmt på dagen, men snabbt blir kallt på kvällen, så hinner systemet inte med riktigt. Ha tålamod under denna tid. När det slutar vara varmt på dagarna kommer inomhustemperaturen stabiliseras.