Månad: november 2012

Parkeringsplats på gården Brf Mariedal till salu!

Det finns en parkeringsplats på gården som är till salu, den säljs endast till föreningens medlemmar (enligt våra nya stadgar). Ni som är intresserade kan kontakta föreningen via vår styrelsetelefon (tel.nr står i trapphuset) eller lägg en lapp i föreningens postlåda som finns i trapp 4 a. Då det inte är föreningen som säljer denna plats utan vi bara agerar mellanhand, så vet vi inget om vilken prissättning det är för denna plats. Alla namn som kommer in skickar vi vidare till säljaren som sedan kontaktar er och förmedlar mer info om detta.

Vindsnytt/vindsbygget

Byggstart
Runt månadsskiftet nov-dec kommer Veidekke att etablera sig på gården, d.v.s. bygga upp arbetsbodar och dylikt. Detta är ett stort projekt och vi hoppas att alla boende i huset har överseende under byggnadstiden. All information gällande vindsbygget kommer att presenteras via en infotavla i källaren och via e-mail för de som önskar; e-mail adress skickas till vind.mariedal@gmail.com så att vi kan registrera er för framtida information angående bygget. Endast information kommer att gå ut via e-mail, styrelsen kommer inte att svara på frågor i detta forum.
Vi kommer även att lägga ut övergripande information på vår hemsida.

Mer information gällande projektet och vem som kommer att stå som kontaktperson, för frågor under byggtiden, kommer inom kort.

Byggbolag
Veidekke www.veidekkke.se har kontrakterats av Darjac Fastigheter att bygga om vindarna till vindslägenheter.

Byggkonsult
Vi har anlitat en byggkonsult, Henrik Ekstrand från Devanto AB i Malmö, www.devanto.se som företräder föreningen under vindsbygget. Henrik kommer att vara föreningens kontaktperson mot byggbolaget.

Styrelsen informerar

Soprum
INGA MÖBLER FÅR STÄLLAS PÅ GOLVET I MILJÖHUSET! Sopor ska sorteras i respektive sopkärl och skrymmande föremål ansvarar man för själv alt. ska forslas till tippen.

Balkonger, trappor & grind
Balkonger och trappor mot gården är nu klara och en matchande svart grind in mot gården finns på plats. Balcona www.balcona.se har byggt balkongerna och bygglov ligger kvar ett antal år för de som önskar bygga balkonger/trappor senare.

Vattenavstängning
När ni renoverar era lägenheter och är i behov av att stänga av vattnet är det inte styrelsen som ni ska kontakta. Vi har lagt ut på vår förvaltare Cymko att sköta hanteringen, att öppna upp till era hantverkare. Framförhållningen till era grannar är 48 timmar då en avstängning drabbar hela trapphuset. Telefonnummer till Cymko vaktmästare står angivit i varje trapphus.

Handläggningstid
När det gäller större frågor, vid renovering etc., som ska behandlas via styrelsen så är handläggningstiden 1 månad. Viktigt att alla respekterar detta och ser till så att framförhållningen blir så bra som möjligt.

© 2024 Brf Mariedal 1916

Tema av Anders NorenUpp ↑