välkomnar Dig

Månad: december 2015

Gott Nytt År

Som ni kanske har sett på informationsbladen i trappuppgångarna kommer en container att stå på gården den 9-10 januari, att slänga granar i.

De nya lägenhetsdörrarna är förhoppningsvis snart alla åtgärdade enligt anmärkningarna i besiktningsprotokollet.

Garantibesiktningen av vindslägenheterna är klar och flera saker ska åtgärdas. Därefter kommer efterbesiktning att ske.

Vi hoppas under våren få alla trappuppgångar, inkl. de räcken som inte redan är svarta, ommålade.

Vi kommer behöva foga om minst en skorsten, sannolikt flera, invändigt. Detta för att det inte ska tränga igenom fukt in i lägenheterna och för att optimera ventilationen och få godkänd OVK (obligatorisk ventilationskontroll). I samband därmed kommer vi sannolikt också att byta ut de gamla ventilationsfläktarna på taket, till mer energieffektiva. Detta kommer bli den stora underhållskostnaden för 2016.

Ekonomiskt ser det bra ut. Ingen avgiftshöjning planeras under nästa år. För att vi inte ska behöva ta nya lån sker dock alla större renoveringar stegvis. När källaren målas om, och när vi får nytt (bastu- och) duschutrymme återstår att se. Som medlem kan du vara med på årsstämman och besluta om vad som är viktigast och bör göras först, eller om du tycker att föreningen bör låna pengar och göra allt på en gång. Glöm inte att skriva en motion, för det fall det finns något särskilt du tycker ska prioriteras.

Slutligen hoppas vi att ni haft en God Jul och önskar er alla ett Gott Nytt År

Styrelsen

Uthyrning av parkeringsplats på gården

I enlighet med information som kommer sättas upp i alla trappuppgånger i dag så har styrelsen beslutat att hyra ut parkeringsplats nr 1 på gården. Det är handikapplatsen under körsbärsträdet. Kostnaden att hyra har bestämts till 600 kr per månad. Fakturering sker genom Cymko. Avtalet kommer kunna sägas upp per nästa månadsskifte, ifall föreningen tycker sig behöva platsen till annat. När detta ”annat” är avklarat kommer platsen erbjudas igen till den som sist hyrde den.

Endast medlemmar i föreningen får hyra platsen, dvs. erbjudandet gäller inte hyresgäster eller andrahandshyresgäster.

Alla som är intresserade av att hyra måste anmäla sitt intresse till styrelsens e-postadress, info@mariedal1916.se. Skriv intresseanmälan i rubriken/ämnesraden. Endast intresseanmälningar lämnade i tiden mellan i dag och måndagen den 14 december 2015 kommer att beaktas. Tisdagen den 15 december 2015 kl. 19.00 kommer lottning ske bland de som anmält intresse. Därefter tecknas avtal. Alla som vill är välkomna att bevittna lottningen. Lottningen sker i styrelserummet i källaren (under trappa 2 B, Kilian Zollsgatan).

Styrelsen

Sandleksakerna

Är undanstädade för vintern. De ligger blandade i en påse i Rum 6 i källaren och tas fram igen till våren. Är det någon som saknar något, t.ex. inför en resa till solen, så kontakta någon i styrelsen som kan låsa upp dit in.

God Luciavecka,

Robert

© 2024 Brf Mariedal 1916

Tema av Anders NorenUpp ↑