välkomnar Dig

Månad: oktober 2015 (Sida 1 av 2)

Container på gården

Fredag den 30 oktober och följande fredag kommer en container att ställas på gården med möjlighet för boende i föreningen att rensa ut och slänga.

Vattenavstängning igen

Idag mellan kl. 09.00 och 10.20 har vattnet varit avstängt i hela fastigheten, igen.

Nästan alla lägenheter i huset har avstängningsventiler, antingen för den egna lägenheten eller i vart fall för just det trapphuset. Tyvärr är det en lägenhet helt utan som nu renoverat badrummet och fått Cymkos hjälp att stänga av vattnet.

Jag ber om ursäkt att informationen om avstängningarna, och då framför allt den idag, varit bristfällig. Själv var jag ovetandes att vattnet var avstängt i dag när det påpekades av annan medlem.

Detta är givetvis inte ok och kommer inte upprepas.

Jag kommer på nästa styrelsemöte se till att beslut fattas om fast rutin för avstängningar, som lämnas till vår förvaltare Cymko. Avstängning i annat än akuta fall (läckage) kommer inte ske utan att rutinen följts. Rutinen kommer bl.a. innebära förvarning i god tid till alla berörda medlemmar. Närmare information om detta lämnas här på hemsidan senare.

Robert
styrelseordförande

Lägenhetsnummer

Det har kommit till styrelsens kännedom att flera medlemmar efter att ha fått nya dörrar och tidningsställ reagerat på att lägenhetsnumren (1001, 1101, 1201, 1301) inte verkar stämma.

Sannolikt är det så att det som står på era respektive tidningsställ är riktigt. Första våningen ska börja på 10, lägenheten längst till vänster ska sedan ha 01, nästa lägenhet 02 osv. Andra våningen börjar på 11, osv. Jämför vad som framgår här på hemsidan.

Felet kan ha uppstått i samband med att kravet på nya lägenhetsnummer, för postens skull, infördes. Hur det gick till och vem som ansvarar för att det blivit fel har nuvarande styrelse inte lyckats reda ut ännu. Sannolikt så meddelade varje enskild bostadsrättsinnehavare själv Lantmäteriet eller Skatteverket sitt nya lägenhetsnummer, utan att först ha fått tillräcklig information. Oavsett går det lätt att åtgärda!

Har ni fel i era överlåtelseavtal så gör detta ingenting. Där finns nämligen även föreningens interna nummer, som bör vara riktigt, och därtill föreningens arkiverade historik. Det får alltså, trots ev. fel i postadressen, anses helt klart vilken lägenhet ni köpt. Anteckna dock gärna på kontraktet att det är fel så ni kommer ihåg att påpeka detta för ev. mäklare i framtiden om ni själva säljer lägenheten.

Har ni fel uppgift i folkbokföringen så kan ni ändra detta genom att ringa eller skicka e-post till Skatteverket.

/ Styrelsen

« Äldre inlägg

© 2024 Brf Mariedal 1916

Tema av Anders NorenUpp ↑